WP_Post Object ( [ID] => 1249 [post_author] => 2 [post_date] => 2016-07-24 08:33:07 [post_date_gmt] => 2016-07-24 08:33:07 [post_content] => 25% מאוכלוסית ישראל הם בעלי מוגבלויות מסוגים שונים. חלק מאד גדול מבעלי המוגבלויות הללו זקוקים להתאמות מסויימות שיאפשרו להם לגלוש באתר אינטרנט ולחוות אותו במלואו. הנגשת אתרי אינטרנט, מלבד התפריט המוכר לבחירת גודל פונט וצבעוניות, כוללת תוספת של קישורים מיוחדים שאינם נראים לגולשים הרגילים ומאפשרים לבעלי מוגבלויות לגשת לאתר באמצעות כלי העזר שלהם (סורקי מסך, כלים לניווט באמצעות מבט וכו').   מעבר לכך שרבע מהאוכלוסיה מהווה נתח שוק מכובד שכדאי להתייחס אליו, באוקטובר 2016 ייכנס לתוקפו חוק הנגשת אתרים המאפשר תביעה של כל אתר בלתי נגיש שלא קיבל פטור מהנגשה, עד סכום של 50,000 שח ללא הוכחת נזק. חייבים בהנגשה אתרים של עסקים וחברות בעלי מחזור שנתי מעל 500 אלף ש״ח.   מקצת כלי העזר שאנו משלבים באתרים לצורך הנגשתם: ניתן לקרא עוד בנושא בקישורים הבאים:

מהי נגישות באינטרנט? קישור למידע נוסף באתר נגישות ישראל

קישור להנחיות הנגישות הרלוונטיות באנגלית ובעברית: Web Content Accessibility Guidelines 1.0

קישור לתרגום ההנחיות הנגישות 1.0 לעברית: http://www.isoc.org.il/w3c-wai/guidelines.html

בשורה משמחת! לאחר דיונים רבים של איגוד האינטרנט הישראלי מול הנציבות לשוויון זכויות במשרד המשפטים, האחראית על תקנות הנגישות באינטרנט, הודיע ערן טמיר (ממונה חקיקה בנציבות שוויון זכויות לאנשים מוגבלות במשרד המשפטים), כי בכוונת הנציבות לתת פטור אוטומטי לבעלי אתרים קטנים ובינוניים שהמחזור השנתי שלהם נמוך מחצי מיליון ש"ח. אנו מקווים שעדכון זה מבשר על כיוון של נגישות מאוזנת, שתאפשר לבצע את המהלך המוסרי של הנגשת האינטרנט לבעלי המוגבלות מבלי להפוך את האינטרנט ללא -נגיש לבעלי האתרים והעסקים עצמם. [post_title] => הנגשת אתרים [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => open [post_password] => [post_name] => %d7%94%d7%a0%d7%92%d7%a9%d7%aa-%d7%90%d7%aa%d7%a8%d7%99%d7%9d [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2023-01-17 13:00:58 [post_modified_gmt] => 2023-01-17 13:00:58 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.eoi.co.il/?p=1249 [menu_order] => 0 [post_type] => post [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw )

הנגשת אתרים

25% מאוכלוסית ישראל הם בעלי מוגבלויות מסוגים שונים.
חלק מאד גדול מבעלי המוגבלויות הללו זקוקים להתאמות מסויימות שיאפשרו להם לגלוש באתר אינטרנט ולחוות אותו במלואו.

הנגשת אתרי אינטרנט, מלבד התפריט המוכר לבחירת גודל פונט וצבעוניות, כוללת תוספת של קישורים מיוחדים שאינם נראים לגולשים הרגילים ומאפשרים לבעלי מוגבלויות לגשת לאתר באמצעות כלי העזר שלהם (סורקי מסך, כלים לניווט באמצעות מבט וכו').

 

מעבר לכך שרבע מהאוכלוסיה מהווה נתח שוק מכובד שכדאי להתייחס אליו, באוקטובר 2016 ייכנס לתוקפו חוק הנגשת אתרים המאפשר תביעה של כל אתר בלתי נגיש שלא קיבל פטור מהנגשה, עד סכום של 50,000 שח ללא הוכחת נזק.

חייבים בהנגשה אתרים של עסקים וחברות בעלי מחזור שנתי מעל 500 אלף ש״ח.

 

מקצת כלי העזר שאנו משלבים באתרים לצורך הנגשתם:

  • תפריט עזר הנגשה
  • אפשרות לשינוי גודל פונט
  • אפשרות לשינוי צבעוניות או ניגודיות (קונטרסט)
  • אפשרות להדגשת קישורים והוספת קו תחתון באופן שאינו משפיע על עיצוב האתר
  • קישורים מסוג Aria לתמיכה בסורקי מסך וניווט באמצעות מבט
  • הוספת תוויות לטפסים לצורך תמיכה בסורקי מסך
  • הוספת תוויות להודעות טפסים
  • הוספת טקסט אלטרנטיבי alt text לתמונות
  • הוספת כיתוביות לסרטונים
  • קישורים מסוג skiplinks ללא השפעה על נראות ועיצוב האתר, עוזרים לסורקי מסך לדלג לאיזור התוכן
  • הצהרת נגישות
  • ועוד..

ניתן לקרא עוד בנושא בקישורים הבאים:

מהי נגישות באינטרנט?
קישור למידע נוסף באתר נגישות ישראל

קישור להנחיות הנגישות הרלוונטיות באנגלית ובעברית:
Web Content Accessibility Guidelines 1.0

קישור לתרגום ההנחיות הנגישות 1.0 לעברית:
http://www.isoc.org.il/w3c-wai/guidelines.html

בשורה משמחת! לאחר דיונים רבים של איגוד האינטרנט הישראלי מול הנציבות לשוויון זכויות במשרד המשפטים, האחראית על תקנות הנגישות באינטרנט, הודיע ערן טמיר (ממונה חקיקה בנציבות שוויון זכויות לאנשים מוגבלות במשרד המשפטים), כי בכוונת הנציבות לתת פטור אוטומטי לבעלי אתרים קטנים ובינוניים שהמחזור השנתי שלהם נמוך מחצי מיליון ש"ח. אנו מקווים שעדכון זה מבשר על כיוון של נגישות מאוזנת, שתאפשר לבצע את המהלך המוסרי של הנגשת האינטרנט לבעלי המוגבלות מבלי להפוך את האינטרנט ללא -נגיש לבעלי האתרים והעסקים עצמם.


אודות מחבר המאמר

איתמר אורן ישראלי, הוא מרצה להקמה ותפעול של אתרי מסחר אלקטרוני, ומנכ״ל EOI - Web Like This! משנת 2006.


תפריט נגישות